Gradonačelnik Kasumović obišao mjesne zajednice Mošćaničkog sliva

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, sa svojim saradnicima nastavio je  posjete mjesnim zajednicama, čiji je cilj dogovor o realizaciji prioritetnih infrastrukturnih projekata na prostoru Grada Zenice. Danas je razgovarao sa mještanima sa prostora Mošćaničkog sliva.

„Zahvaljujem se gradonačelniku na izdvojenom vremenu, posjetama našoj Mjesnoj zajednici, ali i na dobroj dosadašnjoj saradnji, jer smo od 2016. godine do danas uz njegovu podršku betonirali 350 metara puta, asfaltirali oko kilometar puta, te uradili još nekih detalja vezanih za kanalizaciju“, napominje Edin Porča, predsjednik MZ Mošćanica, navodeći da su im prioriteti u ovoj godini vezani za vodovod, kanalizaciju i puteve.

Gradonačelnik Zenice podsjetio je šta mu je namjera tokom obilazaka mjesnih zajednica na prostoru Grada Zenice.

„Mi smo lani još poslali mjesnim zajednicama da iskažu vlastite prioritete, potom se desila pandemija i sada obilazimo mjesne zajednice da vidimo da li ti prioriteti ostaju ili im treba nešto drugo uraditi od infrastrukture, kako bi im bio lakši i bolji život, a mi ono što obećamo mještanima tokom ovih obilazaka predložićemo Gradskom vijeću da se ti infrastrukturni projekti i realizuju“, naglašava Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, pozivajući istovremeno pomenuto Vijeće da poštujući sve norme zakaže sjednicu i da počne raditi.

Putevi, voda, kanalizacija i rasvjeta, po riječima gradočelnika, najčešći su problemi koje mještani iskazuju, a tako je bilo i danas prilikom posjete mjesnim zajednicama Klopče, Perin Han, Putovići, Gorica, Tišina i Mošćanica.

„Ja sam Grad preuzeo maksimalno zadužen sa 64 miliona marka, od čega sam vratio 22 miliona, nijednu marku građane nisam zadužio i nikad se više nije radilo u mjesnim zajednicama. Moje obećanje je bilo da ću sve spojiti asfaltom i mislim da ću ga ispuniti i ostale potrebe građana biće ispunjene“, ističe Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice. (Vesna J.)