Drljević: Svi pacijenti koji se nalaze na liječenju na Infektivnom odjelu KBZ su stabilni

dr. Ednan Drljević

Svi pacijenti koji se nalaze na liječenju na Infektivnom odjelu Kantonalne bolnice u Zenici su stabilni kao i pacijent koji je bio na respiratoru a nije više.

I njegovo stanje je trenutno stabilno i zadovoljavajuće, potvrdio je za RTV Zenica primarijus doktor Ednan Drljević, načelnik Infektivnog odjela Kantonalne bolnice u Zenici.

“Imamo nekoliko djece koja su uglavnom predškolskog uzrasta, jednu bebu i jednu trudnicu i svi su stabilni. Ponašamo se kao prava Covid bolnica s tim što smo između sebe podijelili nadležnosti. Ako imamo trudnicu za nju se brine ginekolog, za bebu pedijatar i tim redom, a mi služimo kao podrška i brinemo se o pacijentima koji imaju dokazan Covid upale pluća. Uglavnom, zadovoljni smo angažmanom i saradnjom svih kolega”, dodaje doktor Drljević.

Zenička bolnica na raspolaganju ima 12 do 15 respiratora a nekoliko je i raspoređenih po privatnim ustanovama koji su stavljeni na raspolaganje i u skladu sa ovom situacijom, ocjenjuje doktor Drljević.

Ono što je bitno jeste da u Zenici nema transmisije među lokalnim stanovništvom, a i dva klastera koja su aktuelna na području općina Zavidovići i Maglaj se smiruju, dodao je na kraju primarijus doktor Ednan Drljević, načelnik Infektivnog odjela Kantonalne bolnice u Zenici. (Belinda Dorić)