Utakmica RK Čelik – RK Bosna bez prisustva publike

Utakmica narednog, 14. prvenstvenog kola u Prvoj ligi Federacije BiH, Čelik – Bosna-Tešanj, prema odluci Rukometnog saveza BiH, igra se u subotu, 14 marta u 20 sati u gradskoj Areni Husejin Smajlović u Zenici – bez publike.

Kaže se u saopštenju za javnost koje je danas proslijeđeno medijima iz rukometnog kluba Čelik.

”Danas smo dobili odluku Saveza o mjerama zaštite od korona virusa po kojoj se sve utakmice u narednih 21 dan igraju bez prisustva publike! Za nas to počinje utakmicom sa RK Bosnom 14. marta. To uključuje i historijsku utakmicu sa RK Krivajom iz Zavidovića, koja se u Areni igra 28. marta. Posebno žalimo zbog te utakmice jer meč sa RK Krivajom, u biti, odlučuje o prvaku Lige za ovu godinu i plasmanu u Premijer ligu BiH. Mi smo već napravili konkretan Akcioni plan kako da baš na tu utakmicu u Arenu ciljano dovedemo oko četiri hiljade posjetilaca! To je trebao biti istinski sportski događaj godine u Gradu, ali bez publike, ta draž velikog derbija se uveliko umanjuje”, izjavio je  Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika.

U odluci o mjerama Rukometnog saveza BiH se dodaje da se u istom vremenskom periodu zabranjuje treniranje i igranje rukometa djece do 15 godina, pa su obustavljene i sve aktivnosti Škole rukometa Rukometnog kluba Čelik.

Takođe, sve zdravstvene komisije Saveza i klubova su stavljene u položaj maksimalne pripravnosti.

”Što se tiče prve ekipe RK Čelika, mi za sada svakodnevno treniramo. Naravno da nas je ova situacija malo poremetila, ali je posjećenost trenizima odlična. Nadam se i očekujem pobjedu protiv naših sportskih prijatelja RK Bosna Tešanj u subotu!”, izjavio je trener RK Čelika Seldin Rizvanović.

Od standardnih prvotimaca RK Čelika u utakmici sa RK Bosnom neizvjestan je jedino nastup odličnog desnog krila Edvina Begovića koji je ”zaradio” povredu u utakmici protiv Sane 7 u Sanskom Mostu prošle subote.

RK ČELIK