Radovi na putu mjesne zajednice Osredak-Gradina

U zeničkoj mjesnoj zajednici Osredak-Gradina počeli su građevinski radovi na rekonstrukciji i asfaltiranju puta na dionici dužine 420 metara.

Vrijednost Ugovora potpisanog nakon javnog poziva iznosi 79.868,88 KM sa PDV-om. Izvođač radova je preduzeće “Komgrad-Ze” d.o.o. Zenica.

“Radi se o projektu finansiranom sredstvima iz prošlogodišnjeg budžeta, ali do realizacije nije došlo zbog zimskih uslova”, ističe Šaban Hamzić, predsjednik pomenute mjesne zajednice.

“Nadamo se da će ovaj projekat biti nastavljen i u ovoj godini na novoj dionici dužine 1.200 metara, čime bi se u potpunosti povezali sa susjednom mjesnom zajednicom Seoci”, ukazuje Hamzić te izražava zahvalnost nadležnima u resornoj gradskoj službi i gradonačelniku Zenice.

Zahid Karalić – vitalni 80-godišnjak kaže da nije vjerovao da će doživjeti, da put u selu, probijen davnih 70-tih godina, bude asfaltiran.

“Nadam se, da će gradonačelnik pomoći da sastavimo asfaltom i ostatak puta”, dodaje Karalić.

U 2017. godini u ovom naselju i ujedno najmlađoj mjesnoj zajednici na području Grada Zenica, izvršeno je asfaltiranje puta u dužini od 866 metara, a u ljeto 2018. godine asfaltirano je još 647 metara puta. (Šerif Babić)