KSO Bosna domaćin 13. Međunarodnog turnira u sjedećoj odbojci

Klub sjedeće odbojke „Bosna“ iz Zenice 14. i 15. marta organizator je 13. Međunarodnog turnira u sjedećoj odbojci. Turnir se organizuje tradicionalno u povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Organizacione pripreme privode se kraju. Na turniru Zenica Open 2020. će nastupiti 9 ekipa. Osim domaćina Bosne na listi učesnika su timovi iz Hrvatske i Crne Gore, kao i najbolja bh. ekipa SPID iz Sarajeva.

„U posljednje tri godine pokušavamo organizovati reprezentacije Evrope da dođu u Zenicu da budemo dobri domaćini. Ove godine prijavile su se iz Crne Gore i Hrvatske. Tu su i bh. timovi. Nastojimo da okupimo kvalitetne ekipe koje će prikazati kvalitetnu odbojku. Bićemo dobri domaćini i organizatori, a siguran sam da će pobijediti najbolj“, izjavio je za Zenicainfo.ba, Omer Pojskić, predsjednik KSO Bosna.

Omer Pojskić

Predstojeći turnir za bh. timove kao i za Bosnu biće generalna proba pred početak ligaških takmičenja. Uz dobro uigranu ekipu za Bosnu igraju i dvije djevojke. Jedna od njih je Sabira Dizdarević, koja igrala u Sloveniji.

„Odbojkom se bavim već dvije godine. Nakon Slovenije došla sam u Bosnu, gdje su me dobro primili. Svi nas podržavaju u klubu. Želja mi je da formiramo svoj ženski odbojkaški klub. Za predstojeći turnir odlično smo trenirali i očekujem dobar nastup“, poručila je Sabira Dizdarević, članica KSO Bosna.

Sabira Dizdarević

Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci Zenica Open 2020. održaće se 14. i 15. marta u Areni Husejin Smajlović. Svečano otvaranje turnira je u subotu 14. marta u 11 sati.
(Mirsad Pripoljac)