Nastavak saradnje zeničkog BNP-a sa sarajevskim teatrima

Nakon što je u januaru na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Sarajevo izvedena predstava „Othello“ prema čuvenoj tragediji Williama Shakespearea, u režiji Nine Nikolić i u koprodukciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, Makedonskog narodnog teatra i Produkcije „Perpietija“ iz Skoplja, zenički BNP nastavlja svoju tradicionalno izuzetno uspješnu programsko-repertoarsku saradnju sa sarajevskim teatrima.

Tako je u petak, 30. januara u 19.30 sati na Velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica izvedena predstava Kamernog teatra 55 iz Sarajeva „Slavna Florens“ prema tekstu Petera Quiltera i u režiji Admira Glamočaka.

Nasatavak saradnje se očekuje u toku 36. međunarodnog festivala „Sarajevska zima“ 2020. U okviru ove Manifestacije u Narodnom pozorištu Sarajevo će biti upriličena i sarajevska premijera predstave „Ukulele Jam“ prema tekstu Alena Meškovića i u režiji Dine Mustafića.

Radi se o predstavi koja će premijerno biti izvedena u Zenici, 25. februara na Dan Pozorišta i povodom 70. rođendana Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. U predstavi učestvuje umjetnički i izvođački ansambl od 30 članica i članova, muzičara, te glumaca i glumica BNP Zenica i gostiju.