Zeničani nisu zabrinuti zbog korona virusa

Dok iz zdravstvenih institucija kantonalnog i federalnog nivoa obavještavaju da su spremni odgovoriti izazovima širenja korona virusa, te preporučuju koje preventivne mjere da primjenjuje stanovništvo, Zeničani i Zeničanke uglavnom sumnjaju u postojanje novog virusa ili se uopće ne plaše da će se zaraza proširiti na područje Bosne i Hercegovine.

Na pitanje upućeno mladom Aldinu Redžiću plaši li se da corona virus stići i kod nas odgovara: “Ma kakvi, uopće se ne plašim, nema šanse da taj virus dođe kod nas“.

Aldin Redžić

I sugrađanin Haris Bolić istog je mišljenja: „Apsolutno se ne plašim, ni ne razmišljam o tome“.

Haris Bolić

Senad Maslić ističe da se treba čuvati, ali da virus ne trebamo očekivati kod nas.

Senad Maslić

Lamija Kavazović smatra da je virus povezan s podnebljem i da, i ako se pojavi kod nas neće biti značajnjih razmjera: „Iskreno mislim da je to sve prenapuhano. Uvijek se ti virusi vežu za Kinu i oko Kine i mislim da je to povezano s njihovom ishranom. Što nema kod nas takvih virusa”?

Lamija Kavazović

Suada Sinanović sigurna je da je to sve „naštimano“. Kaže da se slična stvar desila i sa SARS-om i nikom ništa!

Suada Sinanović

Sugrađanin Armin Fafulić jedan je od rijetkih koji epidemiju corona virusa u Kini smatra ozbiljnom, te napominje da predstavnicima tog naroda koji dolaze s područja Azije ne treba dozvoliti ulazak u Bosnu i Hercegovinu.

Armin Fafulić

(Alma HUskić)