Vrijedna donacija Udruženju slijepih građana Zenice

Udruženje slijepih građana Zenice, koje postoji više od 70 godina, a broji oko 180 članova, danas je u svojim prostorijama ugostilo predstavnike ASA Banke, te kroz razgovor o aktuelnim problemima, dobili donacije u vidu školskog pribora, te higijenskih i prehrabmenih namirnica.

Ovo Udruženje se posljednjih godina suočava sa različitim problemima, nedostatkom pomagala, lošom zaposlenošću članova Udruženja, kao i problem finansija, koji je sveden na minimum.

“Problema imamo zaista jako puno. Fali nam opreme i pomagala koja su skupa, a opstanak udruženja je jako težak. Mi se finansiramo preko projekata, i ono što dobijemo je jako malo. U teškoj smo situaciji, ali mi se snalazimo, i nećemo dozvoliti da se ovo Udruženje ugasi”, poručio je predsjednik Udruženja slijepih građana Zenice, Suad Skopljak.

Direktor Regionalnog centra Zenica, Semir Muhić kazao je da je politika ASA Banke jedna društveno-odgovorna politika, te da ASA Banka pomaže lokalnim udruženjima, sportskim kolektivima i razvoju mladih.

“Kroz ovu simboličnu donaciju želimo doprinijeti poboljšanju uslova rada i obrazovanja članova Udruženja slijepih građana Zenice, a danas smo uručili donaciju školskog pribora, higijenskih i prehrambenih namirnica, i mi se zaista nadamo da na ovome neće stati, te da ovo Udruženje, u nama ima jednog prijatelja i partnera”, istakao je Muhić.

Iz Udruženja poručuju da se nadaju boljim danima, te da će njihovi mladi članovi uspjeti pronaći posao, jer činjenica da je 1991. godine oko 30-ak članova imalo stalno zaposlenje, a ove godine niko, doista pokazuje sliku u kojoj se ovo Udruženje nalazi. (Maid Dizdarević)