Neimari najavili borbu za vrh tabele i plasman u Premijer futsal ligu BiH

Drugi dio takmičarske sezone u Prvoj futsal ligi Federacije BiH –grupa 1, počinje narednog vikenda utakmicama 8. kola.

Prvi dio sezone Malonogometni klub Neimari iz Zenice okončao je na drugoj poziciji sa 11 bodova. Ekipa trenera Mersida Burekovića u prvoj takmičarskoj sezoni napravila je skor od tri pobjede, dva neriješena rezultata i sa jednim porazom.

„Očekuje nas u nastavku lakši dio takmičenja. Mi ćemo se, kako nam se ukazala prilika ako uspijemo održati se u vrhu, potruditi da dođemo do prvog mjesta i plasmana u viši rang. U pauzi smo marljivo radili i spremno dočekujemo nastavak lige“, izjavio je na današnjoj press konferenciji Mersid Bureković, trener MNK Neimari.

U drugi dio ligaške trke Neimari ulaze sa četiri pojačanja, a to su: Seldin Zatagić i Sulejman Salkić koji su igrali za Slogu iz Gornjeg Vakufa. Mjesto u timu će pokušati da izbore i dva mlada igrača: Elmin Zatagić i Kenan Šehanagović.

Ambicije uprave i stručnog štaba su plasman u Premijer futsal ligu BiH .

„Iskoristićemo priliku koja nam se ukazala da probamo ući u Premijer ligu. Trenutno smo drugi na tabeli. Imamo kvalitetan tim i uvjeren sam da ćemo ako Bog da, kroz doigravanje ući u Premijer ligu. Jedino nam treba malo više podrške u ovom projektu. Dobili smo više podrške od Arene gdje ćemo igrati susrete u drugom dijelu lige“, optimista je Enes Kovačević, predsjednik kluba.

Kako bi spremno dočekali plasman u društvo najboljih u Malonogometnom klubu Neimari planiraju formiranje omladinskog pogona.

„Snaga jednog kluba je u omladinskom pogonu. Administracija nogometnog saveza BiH zahtijeva od svih klubova u Premije ligi da formiraju omladinske selekecije. U narednom periodu ćemo uključiti veći broj mlađih igrača i trenera. Potrudićemo se da im stvorimo kvalitetne uslove za trenažni porces. Pozvao bih sve ljubitelje malog nogometa u Zenici da dođu u nedjelju 2. februara i da budu uz nas u utakmici sa Drinom“, najavio je Nermin Pašalić, kapiten u timu.

Utakmica 8. kola Prve futsal lige Federacije BiH Neimari-Drina, igra se 2. februara u Areni Husejin Smajlović od 18 sati. (Mirsad Pripoljac)