MUP ZDK: Teška krađa u obdaništu Abakus, pronađena droga u ulici Kanal

Na području Ze-do kantona javni red i mir narušen u šest slučajeva, dok je na području Ze-do kantona evidentirano je dvanaest krivičnih djela.

U vremenskom periodu od 19.12. do 20.12.2019.godine, u ul. Fra Ljube Hrgića, od strane NN lica izvršeno je krivično djelo teške krađe u obdanište “Abakus”. Tom prilikom otuđena je metalna kasa u kojoj se nalazio novac u iznosu od 290 KM,  tri centralne jedinice i jedan mobilni telefon. Izvršen uviđaj od strane policijskih službenika OKP-a PU I Zenica uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Dana 20.12.2019.godine, u 20,00 sati, u Zenici u ul.Kanal, od strane lica Đ.K.(1998.) iz Zenice, izvršeno je krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih sredstava. Izvršenim pregledom navedeno lica kod istog su pronađena i privrmeno oduzeta 2 pvc paketića bruto težine 13,50 grama sa sadržajem biljne zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, jedan ručno pravljeni đoint bruto težine 1,95 grama  i jedan pvc paketić sa sadržajem praškaste materije bruto težine 0,50 grama koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.Sačinjena službena zabilješka.

Na području Ze-do kantona dogodilo se dvanaest saobraćajnih nezgoda, u dvije SN jedno lice zadobilo teške tjelesne povrede, a jedno lakše tjelesne povrede.