Košarkaši Čelika žele petu uzastopnu pobjedu

Odličan učinak imaju košarkaški Čelika u doasadašnjem dijelu A1 lige. U sedam odigranih kola zabilježili su omjer pet pobjeda i 2 poraza, te su sa 12 bodova na trećem mjestu na tabeli. Pobjeda protiv Gena bila je četvrta uzastopna .

„Nismo imali padova kao u prošlim utakmicama, to smo ispravili na treninzima. Ja se nadam da ćemo tako nastaviti i u Hadžićima protiv Bošnjaka. Oni su jedna veoma dobra ekipa. Ja se nadam da svi igrači budu zdravi i spremni, a evo i Arči se oporavio i bićemo kompletni. Nadam se dobroj utakmici i pokušat ćemo da nastavimo pobjedonosni niz“, izjavio je trener Armel Mujaković.

Na gostovanju kod Bošnjaka Čelik bi trebao biti jači i za Armina Avdibegovića. U prošloj utakmici jedan od četvorice košarkaša sa dvocifrenim učinkom bio je Ranko Križanović.

„Nakon lošijeg starta sezone, imamo četiri vezane pobjede. Ulazimo u formu. Idemo na pobjedu. Sada imamo dobar tim i uz Bosnu smo glavni favorit za najviši plasman na tabeli“, izjavio je na posljednjem treningu Ranko Križanović.

Nakon Bošnjaka dolazi serija lakših protivnika. Kod kuće će Čelik odigrati susrete sa Radničkim i Gračanicom, a prvi dio lige završava u gostima kod Brčkog. Utakmica 8. kola A1 lige Bošnjak – Čelik igra se 7. decembra u 18 sati. (Mirsad Pripoljac)