ZENICA ADVENTURE: Zenički mališani uživali u izvedbi “Ivice i Marice”

Peti dan zeničke zimske avanture protiče i dalje sa zanimljivim događajima, u okviru Internacionalnog festivala edukativnog teatra danas je odigrana predstava tuzlanskog kabare teatra „Ivica i Marica“ u kojoj su zenički mališani uživali, večeras je na programu i humanitarni koncert na velikoj sceni BNP, za sugrađanku Medihu Draganović.

Velika sredstva su potrebna za njeno liječenje, nadamo se da će se i ovaj put humanost zeničana pokazati.

Predstavu je ocjenivao petočlani Žiri publike, sastavljen od učenika zeničkih škola koji će na kraju Festivala dodijeliti tri nagrade: najbolji glumac, najbolja glumica i Grand prix za najbolju predstavu..

Mladi glumci iz Tuzle oduševljeni su reakcijama zeničkih mališana, a poručuju da predstava nosi univerzalne poruke za sve.

„Poruka za mališane, ali se odnosi i za odrasle je da ne mora biti uvijek kada nešto sija, a uglavnom nas to privuče na prvi pogled, kao kuća od čokolade u predstavi, dobro za nas, trebamo se vratiti i stalno propitivati vrijednosti današnje, a porodica je sigurno glavna karika u tome“, poručila je Marija Novaković, glumica iz Tuzle.

Marija Novaković

Miroljub Mijatović, rukovodilac Dječije lutkarske scene rezimirao je dosadašnji dio festivala i najavio predstojeća dešavanja, sutra nas očekuje od 12 sati predstava za djecu „Šta je uradio Tom“ Pozorišta mladih iz Banja Luke, a u večernjim satima komedija „Ja, Bosanac“, u produkciji RTV Zenica i Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

U okviru ZE ADVENTure-a u narednom periodu očekuje nas mnoštvo zanimljivih dešavanja vrijednih pažnje. Neki od najzanimljivih sigurno su u veliki koncerti koji su planirani 27.decembar kada nastupa bosanskohercegovačka rock zvijezda Amel Čurić, a pred novogodišnju atmosferu zagrijat će Šerif Konjević 30.decembra. Za novogodišnju noć zeničane će zabavljati popularna Regina i Mostar sevdah reunion.

Drugi Zenica adventure organizuje Grad Zenica uz tehničku realizaciju JP RTV Zenica i u koprodukciji sa partnerima festivala: Bosansko narodno pozorište, Muzej grada Zenica, Župa Svetog Ilije, HKD „Napredak“, Crkvena opština Zenica, SPKD Prosvjeta, Savez izviđača Grada Zenica, Institut Yunus Emre, MC Condor, Udruženje poslodavaca Zenica, JP Tržnica, JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata, Gradska kafana. (Mehida Spahić)