NK Čelik dočekuje Borca: Zeničani optimistični

Posljednju utakmicu pred domaćom publikom u prvom dijelu sezone nogometaši Čelika odigraće u nedjelju 1. decembra. U okviru 18. kola Premijer lige u goste im stiže Borac.

Iza zeničkog premijerligaša je neugodna sedmica, obilježena suspenzijom koja je na sreću uspješno okončana. O predstojećoj utakmici na današnjoj press konferenciji govorili su pomoćni trener Igor Jović i golman Bojan Pavlović.

„U goste nam dolazi jedna od najkvalitetnijih ekipa u ligi. Imaju dobar individualni kvalitet sa pojedincima koji mogu riješiti utakmicu. Mi imamo dobre informacije o njima, znamo gdje nam prijeti opasnost. Mi se dobro pripremamo i želimo da u posljednjoj utakmici pred našim navijačima zabilježimo pobjedu“, izjavio je pomoćni trener Igor Jović.

„Kao što svi znate nismo u sjajnoj poziciji što se tiče bodova. Imamo priliku da u ova dva posljednja susreta poboljšamo bodovni saldo. Sa dvije pobjede cjelokupna slika o Čeliku bi bila puno ljepša. Dobro smo se spremali, analizirali Borac i nadamo se dobrom rezultatu. Za nas su bitna samo tri boda”, siguran je golman Čelika Bojan Pavlović.

Prema najavama trenera Jovića, upitan je nastup jedino Huseinbašića zbog bolesti, dok su ostali igrači spremni za duel sa Borcem.

Utakmica Čelika – Borc igra se  u nedjelju 1. decembra od 13 sati. (Mirsad Pripoljac)