Upriličena svečana promocija Interventne spasilačke službe Zenica

Pred mnogobrojnim zvanicama, sinoć je upriličena svečana promocija „Interventne spasilačke službe Zenica“, organizacije specijalizirane za spašavanje u svim situacijama kod kojih je potrebno stručno znanje, ali i upotreba opreme za spašavanje.

Naime, ISS Zenica je osnovana udruživanjem iskusnih spasilaca koji djeluju i rade u Zenici, Zeničko – dobojskom kantonu, kao i na prostoru cijele Federacije Bosne i Hercegovine.

Ovim večerašnjim skupom obilježavamo izdvajanje segmenta koji će služiti isključivo za spašavanje ljudi i materijalnih dobara. Trideset iskusnih spasilaca postalo je vlasnicima članskih karata. No, ovu priliku iskoristit ću da pozovem i druge osobe koje posjeduju određena znanja, vještine i certifikate da nam se priključe, kako bismo svi zajedno bili na usluzi unesrećenim građanima“, kazao je tom prilikom za portal Zenicainfo.ba Ekrem Tuka.

Spasilački timovi ISS Zenica spremni su na brzo djelovanje u slučajevima nesreća na rijekama i jezerima, u planinskim područjima, na stijenama, strmim i teško prohodnim terenima, ali i prilikom vremenskih nepogoda poput poplava i sl. Vrlo često, područja rada ISS Zenica su i urbane sredine, stoga njihovi članovi vrijedno rade i prilikom prometnih nezgoda, te u nezgodama kojima je prethodilo bavljenje ekstremnim sportovima. (Lamija Pojskić)