Zagađenje i naplata taksi od kladionica teme sastanka Kasumović-Konaković

Na današnjem sastanku kojem su prisustvovali Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice i Elmedin Konaković, predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo razgovaralo se o dva goruća problema i to o zagađenju i naplati komunalnih taksi od kladionica.

“Porezna uprava zajedno sa Ministarstvom finansija Federacije BiH opstruira ovaj grad i samo za ovu godinu je izgubljeno četiri miliona i 200 hiljada KM. Ukoliko ne dođe do promjene, mi ćemo angažovati advokatski tim koji će tužiti Vladu Federacije BiH jer ono je nadležno za izgubljenu dobit”, kazao je Kasumović.

“U narednom periodu krećemo u ozbiljniju borbu protiv ove pošasti i smatram da zajedničkim snagama možemo puno više uraditi”, smatra Konaković koji je ovom prilikom dao svoju maksimalnu podršku radu zeničkom gradonačelniku. “Ova Uprava je uradila vrhunski posao i napokon su dobili studiju izvora zagađenja, dok mi u Sarajevu još kasnimo sa tom vrstom dokumenta. Vijećnici bi jednim akcionim planom i mjerama omogućili da se ovaj veliki problem grada rješava kako treba i smatram da su ovom projektu trebali dati podršku”, kazao je na kraju Konaković.