Detalji tragedije u lovu kod Gladovića

Jedna osoba smrtno je stradala juče popodne prilikom lova nedaleko od mjesta Gladovići.

„Izvršenim uviđajnim  radnjama utvrđeno je da je u šumi, na udaljenosti od oko pet kilometara od sela Gladovići, tokom odmora lovaca, došlo do nenamjernog ispaljenja iz lovačke puške, koju je koristilo lice H.A., rođeno 1948. godine, a tom prilikom smrtno je stradalo lice H.J., rođeno 1980. godine, iz Zenice“, saopšteno nam je iz Odsjeka za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje MUP-a ZDK.

Uviđaj je izvršila ekipa Sektora kriminalističke policije ovog MUP-a , a osoba H.A.  ispitana je u službenim prostorijama Uprave policije, dok službenici Sektora kriminalističke policije poduzimaju daljnje mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u skladu sa uputama i smjernicama kantonalnog tužioca, a sa ciljem dokumentovanja krivičnog djela “Prouzrokovanje smrti iz nehata”, saznajemo iz informacije MUP-a ZDK.

„Obavljenim uviđajem rukovodio je dežurni kantonalni tužilac po čijem nalogu je tijelo nastradalog lica prevezeno u prosekturu Kantonalne bolnice Zenica, gdje će tokom današnjeg dana biti obavljena obdukcija“, potvrdila nam je Mirna Poljac , portparol Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, napominjući da do tada nemaju detaljnijih informacija.(Vesna Jovanović)