Iz JP “Grijanje” tvrde: Topli radijatori od večeras

Iako uživamo u  miholjskom ljetu, one jutarnje i večernje temperature, ipak, govore drugačije.

Temperature blago iznad nule, posebno u jutarnjim i noćnim satima, ukazuju na to da je grijna sezona mogla početi barem nekoliko dana ranije. Ali nije. Prema najavama iz Grijanja tople radijatore možemo očekivati večeras.

U Javnom preduzeću grijanje saznajemo kako su proteklih dana radili na punjenju sistema daljinskog grijanja i ostvarivanju cirkulacije na sistemu. „U fazi punjenja registrovan je veći broj kvarova na vrelovodnim i toplovodnim instalacijama grijanja ali su svi kvarovi sanirani te su stvoreni uslovi za početak grijne sezone. Zbog starosti sistema niko pouzdano ne zna kakva je sezona pred nama ali kotlovi su potpaljeni i tople radijatore građani mogu osjetiti u večernjim satima“, kazao je Kemal Veledar, izvršni direktor za tehničke poslove u Javnom preduzeću Grijanje.

Iz Arcelor Mitala, kažu, kako su završili sa godišnjim remontom kotlova i ostalih postrojenja  u sklopu aktivnosti za pripremu kotlovskih postrojenja za novu sezonu grijanja i obezbjeđenje preduslova za što je moguće stabilniju isporuku toplinske energije grada Zenica. (Belinda Dorić)