Specijalno vozilo “pauk” počelo s radom

Specijalno vozilo za premještanje nepropisno parkiranih vozila „pauk“, koje je na raspolaganju Javnom preduzeću „Parking servis“ Zenica, počelo je sa djelovanjem na teritoriji Grada Zenica.

Iz ovog preduzeća ističu da specijalno vozilo mogu koristiti samo na parkinzima koja su im data na upravljanje, dok će nepropisno parkirana vozila na ostalim prostorima ostati u nadležnosti policije Grada Zenica. Nisvet Hukić, direktor JP „Parking servis“ Zenica, navodi da će se prije svakog izmještanja vozila voditi zapisnik o trenutnom stanju vozila.

„Usluge korištenja specijalnog vozila „pauk“ po cjenovniku JP Parking servis iznosi 70KM, te ukoliko stranka izmješteno vozilo ne preuzme u roku od 24h, ležarina za svaki naredni dan iznosi 5 KM“, rekao je Hukić, direktor JP Parking.

Podsjećamo, Gradska uprava Zenica specijalno vozilo nabavila je krajem aprila tekuće godine, sa ciljem da se uklanjanjem nepropisno parkiranih vozila, osim kažnjavanja nesvjesnih vozača, utiče i na svijest vozača o potrebi poštovanja propisa. (Irdina Nezić)