Preko pet hiljada posjetilaca ispratilo programe 6. DFF-a

Prema Multipleksu  Ekran išle su kolone mališana svih uzrasta proteklih dana kako bi gledali neku od 16 projekcija šestog Dječijeg film festivala.

Prema informacijama iz direkcije festivala bilo je oko pet hiljada posjetilaca na ovoj jedinstvenoj filmskoj smotri u BiH.

Opstali smo i uspjeli u svom šestom izdanju na radost Zeničana, posebno najmlađih, a sve zahvaljujući sponzorima i prijateljima Dječijeg film festivala. Bez velike pompe omogućili smo osam dana zabave, dječije filmske umjetnosti i naprosto prostora namijenjenog samo njima. Kako smo i najavili bilo je 16 projekcija, svakog dana po sedam do osam termina projekcija, uz performanse s maskotama omiljenih crtanih likova i oko pet hiljada posjetilaca“,  kaže direktor 6. Dječijeg film festivala Denis Samardžić.

Danas je na repertoaru bilo sedam projekcija među kojima Dambo, Manu Munja, Princeza i zmaj. Film Tajni agent Mjau gledalo je čak 350 učenika i učenica Osnovne škole Alija Nametak iz Pehara. Prema riječima nastavnika Salema Hodžića ovo nije prvi put da dolaze na festival, djeca su uvijek oduševljena, a organizacija besprijekorna.

Za sutra zadnjeg dana šestog Dječijeg film festivala iz Multipleksa najavljuju veliki parti od 11 do 11 i 30. Na parti, kao i projekcije u terminima od 9:30 do 17:00 sati su pozvani svi, s tim da su projekcije do 14:00h već rasprodane. Prema riječima Samardžića imali su najniže festivalske cijene ulaznica u svijetu na ovom festivalu.

Alma Huskić