Učenici OŠ “Hasan Kikić” počinju školsku godinu u novoj školi

Prvo školsko zvono sa zakašnjenjem od sedam dana, obznanilo je početak nove školske godine i za učenike Osnovne škole Hasan Kikić u Tetovu. 

Za oko 350 učenika Osnovne škole Hasan Kikić, danas je počela nova školska godina.

“Radosni smo i sretni i jedva čekamo da uđemo u novu školu i vidimo nove učionice”, kazali su učenici koji su nestrpljivo čekali zvono, koje će obznaniti početak nastave.

Nedžad Čamdžić je jedan od roditelja kojeg smo zatekli ispred škole.
“Naravno da sam sretan. Ja sam ovdje završio nastavu i drago mi je što će moje dijete nastavu pohađati u novoj školi. Oduševljen sam izgledom nove škole”, kaže nam Nedžad.

Gradnja škole počela je u aprilu 2018. godine, a nakon unutrašnjih, u narednom periodu planiraju završiti i radove na uređenju školskog dvorišta.

“Naši učenici, nastavnici i uposlenici su dočekali da borave i rade u novoj, ljepšoj i sigurnoj školi, te im želim uspjeh i zdravlje, te da iz ove škole isprate puno uspješnih generacija”, poručila je Hasna Alihodžić, direktorica škole.

Izgradnja škole koštala je dva miliona konvertibilnih maraka, a finansirali su je Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, te Vlada Zeničko – dobojskog kantona. Centralnu školu u Tetovu pohađa oko 350 učenika. (Belinda Dorić)