Stanje na putevima u BiH

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu M-5 Sarajevo – Kiseljak u mjestu Rakovica, saobraća se usporeno jednom trakom.

Počeli su sanacioni radovi na mostu kod restorana Bagrem na dionici magistralnog puta M-17 Konjic-Jablanica. Za vrijeme izvođenja radova saobraća se naizmjenično jednom trakom, a vozače molimo za pojačan oprez.

Sanacioni  radovi izvode se i na magistralnom putu M-6.1 Mostar-Široki Brijeg na Širokobriješkoj obilaznici, gdje dolazi do kraćih zastoja.

Tokom dana u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom naizmjenično, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima u intervalima od 00:30 do 01:30 sati, od 02 do 03:30 sati i od 04 do 05:30 sati, dolazi do obustave saobraćaja. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Radovi na sanaciji rasvjete izvode se u noćnim satima u tunelu Jelašje na dionici magistralnog puta M-17 Konjic-Jablanica. Za vrijeme izvođenja radova, kroz tunel se saobraća jednom trakom uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Sporije zbog radova, saobraća se i na dionicama magistralnih puteva: M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje,  M-5 Lanište-Ključ  i M-4.2 Srbljani-Cazin.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići.

Pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Bosanska Gradiška i Bosanski Brod, kao i na ulazu u BiH na graničnim prelazima Hum i Deleuša. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.