Zeničke hadžije se osjećaju dobro i spremni su za Arefat

Sve hadžije iz Muftijstva zeničkog koje su otputovale obaviti petu islamsku dužnost Hadždž, osjećaju se dobro, a što je najvažnije svi su zdravi, te svoje obrede obavljaju kako je i planirano.

Domaćini su se ove godine, posebno potrudili da ugoste bosanske hadžije, da udovolje svim njihovim zahtjevima, tako da su smještaj i hrana na zavidnom nivou. Kod naših hadžija vlada dobro raspoloženje, tako da pripreme za dane Arefata teku jako dobro.

Vahid Arnaut, 100 postotni ratni vojni invalid, imao je veliku brigu oko kretanja i načina obavljanja obreda, ali uz nesebičnu podršku i pomoć drugih hadžija, svoje obrede obavlja na najbolji način.

“Jako sam iznenađen podrškom i pomoći kako naših hadžija, tako i drugih, i nesebično mi pomažu. Kada vide da se radi o bosanskom hadžiji, svesrdno pomažu, ma iz kojeg dijela svijeta došli”, kazao je za naš portal, budući hadžija Vahid Arnaut.
I pored velikih vrućina, kada temperaturna skala prelazi i 40 stepeni, naše hadžije nastoje da što više vremena i što više vaktova namaza, provedu i obave u haremu, pored Kabe, jer kako naže naš budući hadžija gutljaj zemzem vode, uklanja sve poteškoće.
(Maid Dizdarević)