Gradonačelnik Kasumović u posjeti kompaniji Delta Trade

U prijepodnevnim satima, u prostorijama kompanije Delta Trade d.o.o. Zenica upriličen je sastanak rukovodstva spomenutog poduzeća i predstavnika Gradske uprave, na čelu sa zeničkim gradonačelnikom.

Naime, sastanak na temu „Unapređenje razvoja poljoprivrede i privrede na području grada Zenica“, prema riječima današnjih aktera, imao je pozitivan ishod, zbog, vrlo brzo, postignutih konkretnih zaključaka.

U cilju nam je što uspješnije doprinijeti razvoju same Zenice. Iako smo se prethodnih godina suočavali s dosta problema, a koji su bili uzrokovani padom cijena na svjetskom tržištu, i dalje vjerujemo u pozitivnu viziju i pozitivnu budućnost domaće poljoprivrede. U saradnji s Gradom želimo još više  napredovati, širiti se, te zapošljavati što veći broj ljudi“, poručuje za Zenicainfo.ba Henry Tjahjoko, vlasnik i direktor poduzeća Delta Trade d.o.o.Zenica.

I zenički gradonačelnik, iako nosi itekako pozitivna iskustva s današnjeg sastanka, istovremeno izražava zabrinutost i nezadovoljstvo određenim pojedinostima.

Delta Trade d.o.o. Zenica, kao jedan od najopremljenijih privrednih subjekata Grada, nažalost, suočava se s manjkom sirovina, stoga su primorani vršiti uvoz iz susjednih zemalja. Zbog toga želimo pomoći našim kompanijama, koje, sasvim prirodno, zapošljavaju naše sugrađane“ tvrdi Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Inače, radi se o drugoj po redu posjeti zeničkog gradonačelnika spomenutoj kompaniji. (Lamija Pojskić)