Lars Gunnar Wigemark razgovarao sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem

Specijalni predstavnik Evropske unije i šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini, Njegova Ekselencija Lars Gunnar Wigemark, u okviru današnjeg cjelodnevnog boravka u Zenici razgovarao je u sjedištu Gradske uprave u Zenici sa gradonačelnikom, Fuadom Kasumovićem i njegovim saradnicima.

Nakon sastanka iza zatvorenih vrata,gradonačelnik Kasumović je izjavio da je razgovarano o više tema,među ostalim iznova je aktuelizirano ranije pismo upućeno na više adresa, o potrebi uvođenja elektronskog glasanja.

-Pored toga tema sastanka bili su i brojni projekti, razvoj privrede, kao i planovi iz nadležnosti Zeničko-dobojskog kantona, kao što je prenos vlasništva nad zemljom u Kantonalnoj bolnici Zenica, sa Grada na ovu ustanovu.

“Upoznao sam Njegovu Ekselenciju, našeg sugrađanina, oko problema sa projektom Plava voda i Prostornim planom i onog trenutka kada se deblokira Grad Zenica spremni smo brzo reagovati oko planova kantonalne vlade”, kazao je Kasumović.

Šef Delegacije Evropske unije u BiH bio je u Zenici domaćin devete debate o izazovima i mogućnostima pristupanja EU u okviru projekta „prEUzmi inicijativu“, kojoj je prisustvovao i Guillaume Rousson, francuski ambasador u BiH, te renomirani stručnjaci iz zemlje i regiona. (Šerif Babić)