Gradonačelnik Kasumović zadovoljan kvalitetom učesnika i pripremama za 10. Međunarodni atletski miting “Zenica 2019”

Jubilarni, 10. Međunarodni atletski miting “Zenica 2019” bio je tema razgovora koje je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović vodio danas sa rukovodstvom Atletskog kluba “Zenica”.

Predsjednik AK “Zenica” Nedžad Heco, generalni sekretar kluba i direktor mitinga Aziz Kevelj i menadžer mitinga i selektor reprezentacije BiH Elvir Krehmić informisali su gradonačelnika Kasumovića sa aktivnostima koje se vode kako bi najveći regionalni atletski miting koji se održava 12. juna 2019. godine na Atletskom stadionu “Kamberovića polje” protekao u najboljem redu.

“Možemo biti ponosni na činjenicu da je miting iz godine u godinu raste i po kvalitetu i kvantitetu. Deseti miting Zenica 2019. privukao je veliki broj atletskih zvijezda, osvajača medalja na evropskim, balkanskim i mediteranskim prvenstvima. Bit će nekoliko spektakularnih takmičenja, očekujemo pune tribine i sigurno je da će Atletski klub Zenica biti odličan domaćin jer pripreme za miting uveliko traju i sve ide prema našim očekivanjima”, riječi su Nedžada Hece, predsjednika AK “Zenica”.

Zenica će već pomenutog, 12. juna (srijeda) ugostiti preko 160 atletičarki i atletičara iz 25 država svijeta, što je podatak sa kojim se mogu pohvaliti tek rijetki mitinzi u regionu.

“Za miting koristimo vlastita prijateljstva i poznanstva ali i činjenicu da se dobar glas o mitingu u Zenici i gostoprimstvu Zeničana daleko čuje”, poručio je Aziz Kevelj, dugogodišnji atletski radnik koji je mnogo učinio za razvoj “Kraljice sportova” u našem gradu.

Zvijezda ovogodišnjeg mitinga svakako bi trebala biti svjetska i evropska prvakinja u skoku u dalj, Ivana Španović iz Srbije.

“Ivana je svjetska zvijezda koja je pristala doći u Zenicu i na tome činu, koji će mnogo značiti za naš miting i dalji razvoj atletike u Zenici i BiH, neizmjerno smo joj zahvalni”, poručio je Krehmić.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović sa zadovoljstvom je prihvatio poziv za prisustvo mitingu, kojeg je Grad Zenica i ove godine podržao sa značajnim finansijskim sredstvima ali i na više drugih načina se uključio u organizaciji mitinga.

“Zenica je sportski centar BiH i ponosan sam što atletski miting napreduje iz godine u godinu i postaje prepoznatljiv brend našeg grada. Gradska uprava stvara uslove da se u gradu održava što više kvalitetnih sadržaja za naše sugrađane i goste iz drugih dijelova BiH i regiona. Vjerujem da će ljubitelji atletike iz Zenice i cijele BiH i šire, uživati u takmičenjima ali i da ćemo slaviti pobjede naših atletskih zvijezda Mesuda Pezera, Amela Tuke i njihovih mlađih kolega za koje sam informisan, da su u odličnoj formi”, kaže Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.