Košarkaši Čelika u sjajnoj atmosferi izborili majstoricu protiv Proma

U odličnoj košarkaškoj predstavi, pred više od 2000 gledalaca, od kojih je 200 gostujućih, ekipa Čelika pobjedila je Promo sa 81:77 i tako izborila majstoricu, treću, odlučujuću utakmicu za prvaka A1 lige.

Ekipa trenera Armela Mujakovića prikazala je odličnu košarku, koja vraća nadu u bolje dane zeničke košarke i povratak među najbolje.

U prvoj četvrtini gosti su bolje otvorili utakmicu, ali nisu uspjeli da naprave neku osjetniju razliku. Kako se četvrtina primicala kraju Zeničani su igrali sve bolje, tako da su pred kraj četvrtine došli u vodstvo, ipak prvi period pripao je gostima rezultatom 14:16.

Čelik u nastavku puno bolji u napadu. Dvojac Avdiebgović –Dragolj na visini zadatka, za 40:35 za domaće na velikom odmoru.

I treći period je bio u znaku domaćina. Gosti su uspjeli držati ritam zahvaljujući Peljti i Džihanu. Na posljednji odmor otišlo se rezultatom 60:49 za ekipu Čelika.

Najviše uzbuđenja u posljednjih deset minuta. Publika je kraj utakmice dočekala na nogama. Na sredini perioda Čelik je bio na plus 9 poena-69:60. U 38. minuti gosti stižu na samo 74:73, kada Peljto pogađa za dva poena. Tačku na i iz slobodnih bacanja stavio je fantastični Avdibegović za konačnih 81:77.

Kod  ekipe Proma,  Peljto je  ubacio  23 poena, dok je  Džihan dodao 17. Kod Čelika  kapiten Armin Avdibegović postigao je 21 poena, Kerim Dragolj dodao je 16, dok je Imran Porča ubacio 10 poena.

Odlučujuća treća utakmica igra se u nedjelju,11.maja  u Donjem Vakufu, a pobjednik utakmice naredne sezone igrat će u Premijer ligi. (Mirsad Pripoljac)