Završena grupna faza Juniorske futsal lige, poznati učesnici Final 8 turnira

Ako ste subotnje popodne proveli uz futsal majstorije mladih zeničkih nada, niste pogriješili. Peto kolo je donijelo 6 zanimljivih susreta koji su kompletirali takmičenje grupne faze Juniorske lige pod nazivom «Lopta je IN, Alkohol NO».

Takmičarski dan su otvorile ekipe Arnauti i Ljiljani. Utakmica je počela odmjeravanjem snaga, a ekipa Arnauta je uspjela da neutrališe napada ekipe Ljiljani i da pri tom postignu tri gola. Konačan rezultat je glasio 3:0 za ekipu Arnauti. Nakon toga je slijedila utakmica Bulevar – Brothers. Ekipa Bulevar je bolje otvorila utakmicu i došla u vodstvo sa dva gola prednosti, sve što su momci iz ekipe Ljiljani uspjeli uraditi je počasni gol, a sa još dva dodatna gola, ekipa Bulevar je došla do 3 boda konačnim rezultatom 4:1. Utakmica Tristo – Brist se nije ni odigrala zbog nedolaska ekipe Brist, pa se taj rezultat upisao službenim rezultatom 3:0.

Naredna utakmica je bila utakmica Donja Gračanica – Eko Kids, gosti na papiru nisu imali šanse protiv razigrane ekipe Donja Gračanica pa su zabilježili visok poraz od 5:0.

Pretposljednju utakmicu V kola su odigrale ekipe Crkvice – Steel Army. U ovoj neizvjesnoj utakmici ipak je vrijednu pobjedu zabilježila ekipa Steel Army, čime su se i plasirali na Final 8.

Posljednji susret između ekipa Donja Vraca i Blatuša, izabran je za derbi kola glasovima svih onih koji su glasali na facebook stranici Lige. Utakmica je opravdala epitet derbija pa je ponudila nekoliko preokreta, a konačan je napravila ekipa iz Blatuše koja je uspjela u zadnjim minutama utakmice postići pogodak i tako zabilježiti pobjedu. Ovu utakmicu možete pogledati kao snimak Facebook live na facebook stranici MNK Calp.

Nakon odigranih susreta došlo je do izvlačenja parova Final 8, u kojem se sastaju:

Arnauti – Steel Army

D.Gračanica – Bulevar

Tristo – Ljiljani

Blatuša – Imperia

Evo i kompletnih rezultata V kola:

Arnauti – Ljiljani 3 – 0

Bulevar – Brothers 4 – 1

Tristo – Brist 3 – 0

D.Gračanica – Eko Kids 5 – 0

Crkvice – Steel Army 0 – 2

D.Vraca – Blatuša 2 – 3

Takmičenje se nastavlja i narednog vikenda, a na programu su uzbudljive utakmice Final 8. Ko će osvojiti Juniorsku ligu? Pratite nas i saznajte u najzanimljivijem juniorskom futsal takmičenju u BiH.

Juniorska liga u futsalu koju organizuje MNK Calp iz Zenice dio je projekta pod nazivom Smanjenje faktora rizika za zdravlje stanovništva u BiH (RHRFP). Projekat podržava Vlada Švicarske, Švicarska agencija za razvoj i saradnju SDC, Svjetska Banka a sprovodi Federalno ministarstvo zdravstva. Lopta je IN, Alkohol NO je naziv implementacije projekta od strane MNK Calp a sve to kroz igru koju volimo – futsal.