Nogometaši Čelika savladali Gošk

Nogometaši Čelika savladali su Gošk minimalnim rezultatom 1:0 u okviru 29. kola Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine.

Domaći nogometaši dobro su otvorili prvo poluvrijeme. U drugoj minuti napad Goška presijekao je Jamak i sjajno uposlio Grahovca u kontranapad po desnoj strani, uslijedio je centrašut u kazneni prostor gdje se našao Dilaver koji sa nekoliko metara šutira i pogađa prečku. Poslije toga uslijedio je period prosječne igre, a Čelik je pokušavao preko Jurine da postigne gol u 29. minuti, ali je Kozić bio siguran.

Ekipa Goška u prvom poluvremenu zaprijetila je preko Vukoje u 20., te Hasanhodžića u 38. minuti, ali nisu uspjeli postići gol pa se na odmor otišlo rezultatom 0:0.

Na otvaranju drugog dijela ponovo prilika za Čelika. Salčinović šutira sa ivice kaznenog prostora, ali Kozić ponovo brani. U 55. minuti dobra prilika za goste. Dubinsku loptu prihvata Vego koji prolazi pored Ćubare, šutira, ali Pavlović još jednom majstorski brani.

U 64. minuti gol za Čelik. Salčinović je izveo korner sa desne strane, odbrana Goška izbacila loptu koja je ponovo došla do Salčinovića koji iz ponovljenog centaršuta pronalazi Vrhovca u kaznenom prostoru i glavom matira golumana gostiju za 1:0.

Gosti su imali sjajnu priliku da poravnaju rezultat u 72. minuti. Raguž je ubacio loptu sa desne strane na drugu stativu gdje je najviše skočio Đajić i šutirao glavom, ali je lopta pogodila prečku.

Do kraja nije bilo velikih uzbuđenja pa je Čelik ostvario minimalan trijumf.
(tekst i foto: Mirsad Pripoljac)