U Zenici održana manifestacija “Korakom do plesa”

Javna ustanova Predškolski odgoj i obrazovanje organizator je manifestacije „Korakom do plesa“, koja je održana danas u Gradskoj areni „Husejin Smajlović“.

Ovo je treća godina kako se održava manifestacija “Korakom do plesa”, a ove godine projekat je podržan od strane Vlade Švicarske i Svjetske Banke, a kojeg sprovodi Federalno ministarstvo zdravstva u okviru implementacije projekta „Smanjenje faktora rizika za zdravlje stanovništva u BiH“.

Manifestacija ”Korakom do plesa” na jednom mjestu okupila je blizu 1000 djece koja borave u vrtićima Ustanove, ali i djece polaznika Programa obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja u godini pred polazak u osnovnu školu.

„S obzirom na to da djeca vole pravila i obaveze, nije bilo teško pripremiti ih za  ovu manifestaciju“, istakla je za Zenicainfo.ba Jasmina Gasal, direktorica JU Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica.

Program je koncipiran tako da djeca u velikim grupama, uz pomoć svojih odgajateljica, prezentuju ono što su naučila u vrtiću, a vezano je za muzički izraz, te da im se približi plesni pokret i osjećaj za ritam. (Ajna Nikontović)