ZENICA: Održana sjednica Skupštine Ljekarske komore FBiH

Sjednica Skupštine Ljekarske komore Federacije Bosne i Hercegovine održana je danas u Zenici. Delegati su razmatrali rad Komore u prošloj godini, kao i finansijski izvještaj, te plan rada za tekuću, 2019. godinu.

“Federalna komora je ispunila sve svoje aktivnosti koje su bile zacrtane planom rada za 2018. godinu. Fokus je bio da rezimiramo, odnosno da povećemo rad kantonalnih komora i da pomognemo u daljoj organizaciji. U prošloj godini smo imali aktivnosti sa komorom iz Republike Srpske, u smislu pokretanja Unije na nivou države, što ćemo u naredenom periodu najvjerovatnije i uraditi”, kazao je primarijus doktor Hidajet Rahimić, predsjednik Skupštine.

prim.dr Hidajet Rahimić

“Krajem mjeseca maja u posjetu našoj zemlji dolaze predstavnici Ljekarske komore iz Njemačke, gdje će se pokušatio naći zajednički jezik sa komorom Republike Srpske, koji je preduslov za ulazak u Evropska tijela, jer oni priznaju samo jednu organizaciju i to onu državnu”, kaže Harun Drljević, predsjednik Ljekarske komore Federacije i dodaje, da se željno iščekuje formiranje vlasti da vide ko će biti novi ministar kako bi se pokrenuo dijalog oko većih ingerencija komore.

dr. Harun Drljević, predsjednik Ljekarske komore FBiH

Reforma zdravstva je jedna od tema o kojoj će se morati otvoriti dijalog sa novim ministrom.(Nedžad Glibo)