Zvijezda 09 pregazila Čelik, GOŠK pakuje kofere za niži rang

Fudbaleri Zvijezde 09 danas su pred svojim navijačima pregazili Čelik i slavili sa 4:0 i tako gotovo osigrali opstanak u društvu najboljih.

Zvijezda 09 je odlično otvorila utakmicu i povela sa 1:0 već u šestoj minuti kada je siguran s bijele tačke bio Huseinbašić.

Čelik je pokušao da se vrati u meč, ali nisu iskoristili nekoliko solidnih šansi. Zvijezda je to kaznila u 44. minuti kada je Predragović postigao fantastičan gol za 2:0.

Nakon sam deset minuta igre u nastavku domaći su poveli sa 3:0, a odličan pogodak iz slobodnjaka zabio je Huseinbašić. Pitanje pobjednika riješio je Govedarica koji je postavio konačnih 4:0.

Kofere za Prvu ligu FBiH lagano može da pakuje GOŠK koji je danas na svom terenu poražen sa 2:1 od ekipe Radnika. GOŠK je odlično počeo i poveo golom Gržana, no Radnik je preokrenuo do kraja meča.

Prvo je Maksimović poravnao iz penala na 1:1, dok je u samom finišu Radnik došao do pobjede golom Hadžića.

Pobjedu u ovom kolu ostvarila je i Krupa koja je s minimalnih 1:0 pobijedila Tuzlu City golom Siniše Babića. Krupa je sada na 11. mjestu sa 24 boda, dok je GOŠK sada zanji sa jednim bodom manje.

Tuzla City je deseti sa šest bodova više od Krupe, dok je Zvijezda 09 sada na devetom mjestu s 31 bodom.

Premijer lige BiH, 28. kolo:

Zvijezda 09 – Čelik 4:0
GOŠK – Radnik 1:2
Krupa – Tuzla City 1:0

izvor: Sportsport.ba