Press NK Čelik: Pobjedom protiv Tuzle popraviti loš dojam iz Krupe

Ovog vikenda igraju se utakmice 27. kola Premijer nogometne lige BIH. Nakon  poraza u Krupi, nogometaši Čelika sutra će ugostiti ekipu Tuzla city.

Ova utakmica je veoma važna za izabranike trenera Arslana Cihata, i ukoliko žele ostati u vrhu tabele moraju ostvariti pobjedu.

„Prvi cilj je bio da ostanemo u ligi, a drugi cilj je da nastavimo u Ligi Evrope. Rezultat zadnje utakmice je pokazao da nismo bili dovoljno spremni psihički za susret i same greške su pokazale to. U sutrašnjoj utakmici ćemo nastojati da to ispravimo. Protivnika ćemo ozbiljno shvatiti. Imamo ekipu koja je dovoljno jaka da pobjedi sutra”, kazao je na današnjoj press konferenciji trener Čelika Arslan  Cihat.

Prema najavama sutra će izostati Jamak zbog kartona, zatim Livaja koji je odsutan zbog privatnih razloga, a zbog povreda i dalje Cihat ne može računati na Salčinovića, Blaževića i Markovića. U tim se vraća Miletić.

„Sigurno da nas očekuje teška utakmica, gosti imaju jedan dobar niz, četiri utakmice su bez poraza i dolaze u Zenicu da se nadigravaju. Nadam se da ćemo sutra biti na nivou, da ćemo se boriti od prve do zadnje minute, te da ćemo s tri boda ostati u borbi za Evropu i iskupiti se za lošu partiju u Krupi”, izjavio je danas nogometaš  Ljubiša Pecelj.

Utakmica Čelik-Tuzla city igra se u subotu na Bilinom polju od 17:00 sati.(Mirsad Pripoljac)