Denis Zekić donirao vrijednu opremu za četiri nogometna i odbojkaški klub

Sedmu godinu zaredom, bivši igrač zeničkog Rudara i Đerzeleza, Denis Zekić prilikom posjete rodnom gradu obiđe sportske klubove iz Zenice.

Zekić koji živi i radi u Cirihu (Švicarska) danas je uručio donacije za nekoliko klubova iz Zenice, ali i Viteza čime je još jednom pokazao svoju privrženost Zenici, BiH, ali globalno i sportu, koji se u našoj zemlji, posebno kada su u pitanju omladinske selekcije nalazi na niskim granama.

Danas su donaciju dobila četiri nogometna kluba i jedan odbojkaški. NK “Fortuna” iz Zenice dobila je 10 pari kopački i 10 lopti za trening, OFK ZSK iz Zenice dobio je također 10 pari kopački i 10 lopti za trening, Ženski nogometni klub Čelik dobio je 10 pari kopački i 10 lopti za trening, te FK Vitez, koji je dobio 10 pari kopački, 10 lopti za trening, te komplet dresova. Pored nogometnih, donaciju je dobio i Odbojkaški klub Čelik, koji je dobio jednu loptu za utakmice, te komplet dresova. Treneri Mirsad Šabanović, Mustafa Čerim, Šaban Haskić i Ruždija Radončić iskazali su zahvalnost Zekiću za njegov potez.

“Radujem se svakom dolasku u svoj rodni grad i posjeti sportskim klubovima u Zenici. Znam da je teško roditeljima izdvajati sredstva za kopačke i opremu, nadam se da će ova oprema, kopačke i lopte dobro doći ovim klubovima, koji okupljaju veliki broj sportista, od kojih će nadam se neki izrasti u velike ljudske i sportske veličine. U dogovoru sa svojim prijateljem Dinom Alagićem imat ćemo i obilazak Srebrenice, te donaciju kopački i lopti za jedan klub tamo” kazao je Zekić. Svakako lijep primjer jednog bivšeg sportiste, koji iako živi izvan BiH osjeća potrebu da pomogne i uveseli mališane, te sportske klubove iz svog rodnog grada.