Održan sastanak premijera ZDK Mirze Ganića i gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića

Novi premijer Zeničko – dobojskog kantona Mirza Ganić susreo se jutros sa gradonačelnikom Zenice Fuadom Kasumovićem.

Radilo se o protokolarnom susretu u kojem je prvi čovjek administrativnog sjedišta kantona čestitao Mirzi Ganiću na imenovanju za premijera, te su tokom razgovora otvorena mnoga pitanja koja su do sada bila kamen sporticanja na relaciji Zenica – Vlada Zeničko – dobojskog kantona.
“Ušli smo u problematiku koja se tiče odnosa između Zeničko – dobojskog kantona i grada Zenice, ja kao premijer i mi kao Vlada ćemo poduzeti korake kako bismo neke otvorene stavke riješili i kako bismo ih zvanično počeli rješavati”, kazao je Ganić i dodao da je razgovarano o projektu Plava voda, o imovini koja je uknjižena na Grad Zenicu, a odnosi se na Kantonalnu bolnicu, te o Prostornom planu Grada Zenice.
Govoreći o odnosu sa prošlom Vladom, gradonačelnik Kasumović je istakao da se ne voli osvrtati na ono što je bilo i da je došao da novom Premijeru čestita na imenovanju i zaželi mnogo uspjeha u radu.
“Poznavajući sadašnjeg Premijera i njegovu neopterećenost stranačkim strukturama, ja se nadam da ćemo vrlo brzo odblokirati sve projekte koji su bitni za grad i kanton. U prijateljskom razgovoru smo otvorili pitanja i u narednom periodu svako sa svoje strane će uraditi sve što je u njegovoj moći. Grad Zenica želi napraviti prijateljsko okruženje prema Vladi, a s druge strane Premijer želi da se Grad Zenica i dalje razvija, i ja sam veoma zadovoljan ovim razgovorom”, kazao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.  (Nedžad Glibo)