SKOSI Zenica prvi u ekipnoj konkurenciji na turniru u streljaštvu

U organizaciji Streljačkog kluba osoba s invaliditetom (SKOSI) Zenica, a u skladu sa Kalendarom takmičenja Streljačkog Saveza osaba sa invaliditetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2019.godinu, održan je 3. po redu Pozivni turnir u streljaštvu za osobe sa invaliditetom u Domu strijelaca Zenici u sklopu kojeg je održano i 2. kolo Premijer lige Federacije Bosne i Hercegovine. Na turniru je učestvovalo 9 ekipa u muškoj i 6 u ženskoj konkurenciji.

Ekipno muški prvi je Tešanj, druga Tuzla, a treći Maglaj. Četvrto mjesto zauzela je ekipa domaćina SKOSI Zenica. U ženskoj konkurenciji ubjedljivo prva Zenica u sastavu Zerina Skomorac, Sanela Redžić i Sajra Poljo. Zeničanke su u generalnom poretku u ženskoj konkurenciji  u grupi SH 1 i SH2 zauzele dva druga i jedno treće mjesto.

Drugo mjesto kod žena ekipno izborila je Tuzla, a treće Živinice.

Generalni pokrovitelj turnira bila je Gradska uprava Zenica.

U sklopu ovog turnira održano je i 2. kolo Premijer lige u streljaštvu za invalidna lica.

U muškoj konkurenciji nakon dva kola vodi Tuzla, kod žena prva je Zenica. U kategoriji SH, zeničanka Sajra Poljo je druga, a Sanela Redžić treća.U kategoriji SH2 njihova klupska kolegica Zerina Skomorac je na drugom mjestu.