Zenički Rima bend slavi vrijedan jubilej, velikom zabavom uz regionalne muzičke zvijezde obilježili 20. rođendan

Velikom rođendanskom i tradicionalnom zabavom, kojoj prisustvuju neke od najvećih muzičkih regionalnih zvijezda, zenički Rima bend proslavio je 20. godišnjicu postojanja. 

Kako i dolikuje ovakvim prilikama, slavlje je proteklo u sjajnoj atmosferi, uz muziku, pjesmu, ples, dobru zabavu, i birani repertoar za svačiji ukus, po čemu je i prepoznatljiv orkestar sastavljen od iskusnih muzičara, iza kojih je na stotine nastupa širom naše zemlje, ali i inostranstva. Rima bend je nekoliko puta proglašavan za orkestar godine u našoj zemlji, a tokom dvije decenije rada sarađivali su sa brojnim priznatim i poznatim imenima regionalne muzičke scene, a neka od njih su sa njima i večeras u Zenici proslavili vrijedan jubilej. Blizu 400 posjetilaca uživalo je uz soliste Rima benda, a pored njih nastupili su i Dragan Stojković Bosanac, Hanka Paldum i Aka Hukeljić. Svi oni zajedno su izrezali i neizostavnu rođendansku tortu, a pridružio im se i gradonačelnik Fuad Kasumović, koji također prisutstvuje ovom događaju.

Gradonačelnik Kasumović, pored toga što je želio odati priznanje Rima bendu i čestitati im vrijedan jubilej, iskoristio je ovu priliku da Draganu Stojkoviću Bosancu uruči zahvalnicu za doprinos u promociji Grada Zenice kao festivalskog grada, a posebno za promociju Vranduka i manifestacije Noć rock and rolla, između ostalog pred milionskim auditorijem u muzičkom šou programu Zvezde granda, ali i u drugim prilikama i na javnim nastupima jednog o najpoznatijih harmonikaša, kompozitora i muzičkih producenata. Zahvalnica je uručena u ime Grada Zenice i JP RTV ZENICA, kao nosioca aktivnosti u okviru Zenica summer festa.

 Pogledajte u nastavku i dio atmosfere sa večerašnje rođendanske zabave Rima benda.

Gepostet von Zenicainfo.ba am Samstag, 16. Februar 2019