Poziv za dostavljanje prijedloga za izbor najuspješnijih sportista Grada Zenice za 2018. godinu

Na osnovu Statuta Sportskog saveza Grada Zenica, normativnih akata Saveza i Odluke Upravnog odbora saveza,Sportski savez grada Zenice, u mjesecu februaru organizuje manifestaciju “Izbor najuspješnijih sportista za 2018.godinu”.

U skladu s tim pozivaju sportske kolektive, koji imaju sjedište na području grada Zenica, da dostave svoje prijedloge za najuspješnije sportiste u 2018. godini koji će se birati u sljedećim kategorijama: senior, seniorka, junior, juniorka, sportski kolektiv, trener, sportski radnik, organizacije, društva i pojedinci koji su značajno pomogli sport u 2018. godini, prijedlog kandidata za životno djelo, sport za osobe s invaliditetom – žene, sport za osobe s invaliditetom – muški i sportske nade.

Svi prijedlozi moraju biti posebno obrazloženi, a tačnost podataka ovjerava predlagač svojim potpisom i pečatom. Za predložene kandidate po navedenim kategorijama, neophodno je u obrazloženju dostaviti i zvanične izvještaje o rezultatima sa evropskih i svjetskih takmičenja, u svrhu što objektivnije odluke o najuspješnijim kandidatima, a u interesu cijele sportske zajednice grada Zenica.

Prijedlozi se dostavljaju lično ili poštom u sjedište Sportskog saveza grada Zenica, na adresu: Fra Ivana Jukića broj 1, najkasnije do 11.02.2019.godine do 14:00 sati. Neblagovremene prijave prijedloga neće biti predmet razmatranja.

Sportski savez Grada Zenica zadržava pravo provjere registracije pojedinih takmičara, uzrasta, kao i prijavljenih sportskih rezultata.  Nadamo se da će Vaši prijedlozi biti sadržajni i da će doprinijeti ostvarenju cilja ovogodišnje manifestacije izbora najuspješnijih sportista, da nagrade budu dodjeljene najzaslužnijim.

SPORTSKI SAVEZ GRADA ZENICA