OKK Čelik u istom sastavu u nastavku sezone, cilj je plasman u doigravanje

foto: OKK Čelik facebook

Drugi dio sezone u A1 ligi za košarkaše starta narednog vikenda utakmicama 11.kola. U trci za najviši plasman nalaze se četiri ekipe, među kojima i zenički Čelik.

Zbog nedostatka novca Čelik se nije uspio pojačati u pauzi. U drugom dijelu nastupiće sa istom ekipom. Stručni štab u nastavku zbog povreda ne može računati na Imrana Porču i Benjamina Bajramovića. Raduje oporavak Muhameda Gaka. Čelik je za razliku od drugih ligaša sa pripremama počeo nešto kasnije.

„Imamo tri–četiri ekipe koje su najozbiljniji kandidati za play off. Nažalost mi se nismo pojačali, zbog nedostatka novca. Nadam se da će ova ekipa odigrati dobro u nastavku, i da ćemo pokušati da se uguramo među četiri ekipe i mjesto koje vodi u doigravanje. Iako smo sa trenažnim procesom krenuli nešto kasnije raspoloženje u timu je dobro“, – izjavio je na posljednjem treningu Edin Varupa, pomoćni trener Čelika, koji je u odsustvu šefa stručnog štaba Armela Mujakovića predvodio tim.

Ekipu trenera Armela Mujakovića očekuju tri uzastopna gostovanja, IBU Spartans, Brčko Distrikt i Travnik. U prvom dijelu sezone najveći teret igre iznio je kapiten Armin Avdibegović.

„Poslije nove godine  počeli smo sa radom, spremamo se već dvije sedmice. Nastavljamo drugi dio sezone u istom sastavu. Ukoliko odigramo dobro i izborimo mjesto koje vodi u doigravanje, nakon toga trebamo angažovati pojačanja sa kojima možemo ravnopravno učestvovati u trci za plasman u viši rang“, – poručio je jedan od najiskusnijih i najboljih igrača zeničkog ligaša Armin Avdibegović.

Sa drugoplasiranom ekipom IBU Spartansa zenički ligaš igra u subotu 26. januara. U ostalim mečevima 11. kola sastaju se: Radnički-Brčko Distrikt, Promo-Bošnjak, Iskra-Turbina, Igman –Živinice, Konjic-Travnik. (M. Pripoljac)