Dragan Čović u Zenici: U narednih sedam dana proračun FBiH

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice /HDZ/ BIH, Dragan Čović, izjavio je večeras u Zenici da u narednih sedam dana treba uspostaviti Dom naroda i da se donese proračun.

„Ministrica finansija zajedno sa predsjednikom Vlade FBiH trebaju osigurati da se sve finansijske obaveze izvrše, a naše je, ispred politike, da se donese proračun, te da nema zastoja“, – kazao je Čović uoči svečane akademije posvećene obilježavanju 29. obljetnice HDZ-a u Zenici.

Odgovarajući na pitanje o sporoj implementaciji izbornih rezultata, Čović je podsjetio na ranija njegova upozorenja da bi mogla nastupiti kriza, koja sama po sebi traži politički dogovor.

„Uz malo mudrosti možemo izbjeći bilo kakve krize, ali isto tako uz malo netaktičnosti, kakve osjećamo i ovih dana, može biti daleko izraženija kriza od one koju danas imamo.Moj zagovor će biti da izbjegnemo bilo kakvu krizu, ali jednako tako i da riješimo mogućnost da neko bira umjesto nas na nekim narednim izborima, odnosno da riješimo pitanje izbornog zakonodavstva“, -kazao je predsjednik HDZ-a BiH.

Svečanoj akademiji u Hrvatskom domu Kralj Tomislav, prisustvovali su predstavnici HDZ-a BIH na svim razinama vlasti, nosioci izvršne i zakonodavne vlasti, članovi braniteljske populacije, te predstavnici kulturnog i javnog života.

O djelovanju HDZ-a u Zenici u proteklim godinama govorio je Josip Dujmović, predsjednik Gradskog odbora.(Šerif Babić)