Grad Zenica pomaže penzionerima u realizaciji projekata

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović primio je predsjednika Udruženja penzionera/umirovljenika grada Zenice Emina Sijerčića sa saradnicima.

Predsjednik Sijerčić je tom prilikom upoznao gradonačelnika Kasumovića o aktivnostima Udruženja i aktuelnim projektima, kao i o brojnim izazovima i poteškoćama s kojima se susreće ova populacija. Kao jedan od problema istaknut je nedostatak finansijskih sredstava za realizaciju pripremljenih projekata.

Gradonačelnik Fuad Kasumović je naglasio kako se radi o veoma ugroženoj kategoriji stanovništva te da će Gradska uprava u skladu s mogućnostima podržati projekte Udruženja koji imaju za cilj poboljšanje društvenog statusa penzionera u Zenici.

Oko 20.000 penzionera evidentirano je na području našeg grada, a od toga su 14.500 korisnici minimalne penzije. Skoro polovinu budžetske rezerve ćemo isplatiti penzionerima za realizaciju njihovih projekata. Nažalost i u ovoj oblasti, posebno kada se radi o klubovima penzionera smo zatekli neuređenu organizaciju“, kazao je gradonačelnik Kasumović.

Na kraju prijema predsjednik Udruženja je u znak zahvalnosti za izuzetan doprinos i pomoć članovima Udruženja penzionera/umirovljenika sa područja grada Zenice uručio Plaketu gradončelniku Fuadu Kasumoviću.