Golijada na Bilmišću, Calp poražen u komšijskom derbiju od Žepča

Malonogometni klub Calp iz Zenice poražen je večeras u derbiju začelja 7.kola Prve futsal lige Federacije BiH –grupa 1 od komšija iz Žepča sa 6:10.

Gosti iz Žepča sasvim zasluženo nose bodove iz Zenice, iako je utakmica većim dijelom bila u znaku domaće ekipe. Susret je otvorio Calp golom Heće. U prvih 20 minuta domaći malonogometaši imali su gol viška. Na odmor se otišlo pogodkom Salkića za 4:3 na isteku prvog dijela.

Nakon četiri minuta igre u nastavku gosti su izjednačili preko Jukića za 4:4. Od 25. do 32. minute slijedi dominacija domaćina. Pogađali su Salkić i Vehabović za plus dva, 6:4. Gosti su upornom igrom i pritiskom na odbranu Calpa u 35. minuti autogolom Vehabovića izjednačili na 6:6.

U posljednjih pet minuta potpuno se raspala igra zeničkog ligaša. To su iskoristili bolje fizički pripremljeni gosti i postigli su četiri gola. Pogađali su Jukić, dva puta Kristijan Ivešić i za konačnih 6:10 u posljednjim sekundama precizan je bio ponovo Jukić.

Zanimljiva malonogometna predstava u kojoj su izabranici trenera Mersida Burekovića na kraju razočarali vjerne navijače.

Prvi dio Calp je završio na posljednjem šestom mjestu sa 4 boda. Slijedi prvenstvena pauza, a u prvom kolu nastavka lige Calp će ugostiti ekipu DiaBIH-a iz Sarajeva.(M.P)