FOTO: Zimska čarolija u Zenici, dobrodošli u „Studengrad“

Zimska praznična čarolija u Zenici je počela. „Studengrad“ je zvanično otvorio svoja vrata, bajkoviti prizori iz srca Zenice nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Prve reakcije naših sugrađana su fantastične, riječi hvale dolaze sa svih strana, a promjena je u odnosu na prethodne godine očigledna. Novogodišnja rasvjeta, ukrašene adventske kućice, klizalište, različiti programski sadržaji za sve uzraste, dio su zimske pustolovine u okviru „Zenica Advenutre“, koju RTV Zenica po prvi puta u historiji, uz pokroviteljstvo gradonačelnika Fuada Kasumovića, Gradske uprave i partnerskih javnih preduzeća organizuje u našem gradu.

Upravo je, prije nego što je „Studengrad“ proglasio svečano otvorenim, gradonačelnik Kasumović izrazio svoju zahvalnost našoj kući, JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata i Bosanskom narodnom pozorištu na ideji i realizaciji manifestacije, koja je našu Zenicu uvrstila na turističku mapu u regionu,  koja novogodišnjom ponudom i sadržajima privlači veliki broj posjetilaca, te doprinosi pozitivnom ambijentu u gradu.

„Studengrad“ će biti otvoren do 21. januara 2019. godine, zakupci kućica pripremili su bogatu i raznovrsnu ponudu, sa slanim i slatkim novogodišnjim delicijama, te drugim proizvodima prigodnim za aktuleni praznični period. Pored toga će „Studengrad“ do 11. januara biti i centar većine zbivanja u okviru „Zenica ADVENTure“, a kruna svih događanja su koncerti kojima ćemo ispratiti 2018. godinu, 30. decembra uz Crvenu Jabuku, a u najluđoj noći uz Amela Ćurića, Envera Lugavića Kiceta i Enesa Begovića.