Sajam organske proizvodnje “OPENS” od 11. do 13. oktobra u Zenici

Osmi Sajam organske i poljoprivredne proizvodnje i etno – narodnog stvaralaštva OPENS 2018. biće otvoren na Trgu Alije Izetbegovića u periodu od 11. do 13. oktobra.

Najavljeno je učešće 283 izlagača, koji će javnosti i kupcima ponuditi ukupno 5.000 poljoprivrednih i organskih proizvoda. Organizator osmih po redu sajamskih susreta u centru Zenice, Asocijacija organskih proizvođača Zeničko-dobojskog kantona, ove godine je ostvario saradnju sa saudijskom proizvodnom kompanijom Sphere, s kojom će domaći poljoprivrednici u budućnosti moći ostvariti i konkrenu privrednu saradnju, istaknuto je na današnjoj press konferenciji.

Sajam OPENS biće otvoren u četvrtak u podne, nakon čega počinje tematski dio susreta: okrugli sto „Sačuvajmo planetu i održimo pčele“.

U naredna tri dana, gosti i posjetioci moći će uživati u izboru domaćih poljoprivrednih proizvoda i u degustacijama proizvoda najpoznatih bh. brendova, poput ZIM-a, Klasa i Zlatne džezve, ali i uživati u kultuno-umjetničkom dijelu programa, interpretacijama sevdalinke, instrmentalnim i folklornim izvedbama svih zeničkih kulturno-umjetničkih društava, a u planu je i Dječiji sevdah fest.

Sajam organske i poljoprivredne proizvodnje i etno – narodnog stvaralaštva OPENS iz godine u godinu bilježi rast broja izlagača i ponude, saopšteno je danas.

Organizator 8. Sajma su Ministarstvo za poljoprivrednu, vodoprivredu i šumarstvo Zeničko-dobojskog kantona i Grad Zenica.(S.Stević)