Najteže posljedice nevremena u babinskom slivu i na gradilištima na Koridoru 5 c

Građani kojima je oštećena imovina u olujnom nevremenu, što je u petak pogodilo Zenicu, štetu mogu prijaviti Gradskoj upravi.

Nevrijeme je, prema prvim procjenama Službe civilne zaštite, najviše pogodilo babinski sliv, gradilišta na Koridoru 5 c, kao i mjesta prema Dolači i Gorici.

Kompletno osoblje službe civilne zaštite, zajedno sa vatrogasnom jedinicom radilo je u punom kapacitetu.

– U koordinaciji sa građanima, predsjednicima, zamjenicima i sekretrarima mjesnih zajednica otklanjali smo probleme na terenu i deblokirali saobraćaj, kaže za Zenica Info, Midhat Serdarević, pomoćnik gradonačelnika za civilnu zaštitu.

– Prema našim procjenama situacija se otprilike normalizovala za nekih dva do tri sata, – dodao je.

– Građani štetu mogu prijaviti na info pultu Gradske uprave. Gradska komisija će u što kraćem roku izaći na teren, sačiniti zapisnik i predložiti dalje korake, objasnio je Serdarević.

– Prvo ćemo pomoći u saniranju javnih površina, a ako bude mogućnosti pomoći ćemo na neki način i samim građanima, – kazao je.

Serdarević podsjeća da su građani dužni štititi svoju imovinu, a tako i druge institucije. – Privatnici su dužni da zaštite sebe, a na poziv Štaba civilne zaštite, dužni su svoje resurse dati nama na raspolaganje, – kaže.

Nevrijeme je prema procjenama Službe civilne zaštite najviše pogodilo babinski sliv, gradilišta na Koridoru 5 c, kao i mjesta prema Dolači i Gorici.