Od večeras obustava saobraćaja u Tunelu Prvi mart

Zbog radova na redovnom održavanju tunela na autoputu A-1, večeras od 22 sata do sutra do 06 sati, doći će do obustave saobraćaja u tunelu 1. mart (u smijeru Lašva-Zenica jug).

Na dionici A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h. Zbog sanacije klizišta na dionici A-1 Lepenica-Sarajevo sjever, saobraćaj je kod tunela Igman preusmjeren u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Zbog deminerskih radova na dionici M-14.1 Bosanski Brod-Bosanski Šamac (u naselju  Liješće), svakodnevno, u vremenu od 07 do 14:30 sati, dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.

Na dionici magistralnog puta M-14 Bihać-Srbljani, zbog izvođenja neophodnih radova usporeno je saobraćanje. Radovi na sanaciji udarnih rupa izvode se na magistralnom putu M-5 Vrtoče-Bosanski Petrovac-Bravsko.

Na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Foča zbog većeg odrona kod mjesta Sijeračke Stijene saobraća se usporeno, po privremeno urađenom proširenju.

Skrećemo pažnju na povećanu opasnost od odrona kamenja na kolovoz, posebno na dionicama kroz usjeke.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Na GP Ivanica-Gornji Brgat zbog minerskih radova u blizini graničnog prelaza u Hrvatskoj  od 13 do 18 sati povremeno će se obustavljati saobraćaj u trajanju od 20 minuta, saopštava Bosansko-hercegovački auto-moto klub.