Pješački na GGM-u: Crna tačka bez upotrebne dozvole

Današnja nesreća, koja je za posljedicu imala povređivanje pješakinje na dijelu Glavne gradske magistrale, na pješačkom prelazu kod odvajanja u Ulicu Fakultetska sa Ulice Branilaca Bosne, ima dodatnu težinu, s obzirom da ova dionica GGM-a još uvijek nema upotrebnu dozvolu, – upozorava građanski aktivista Hasan Kreho.

Kao aktivista u Mjesnoj zajednici Brist, ali i sudionik sličnih događaja u prošlosti, Kreho je i ranije, kaže, upozoravao policiju na problem „neuređenosti“ i velike brzine kojom vozila saobraćaju na ovom dijelu GGM-a.

Samo zahvaljujući brzim refleksima, izbjegao sam fatalnu nesreću, kada me je autobus Zenicatransa zamalo pregazio na istom ovom pješačkom prelazu, svega dvadeset metara udaljenom od sjedišta MUP-a Zeničko-dobojskog kantona i Policijske stanice Centar, – kaže Hasan Kreho i dodaje da je ovaj slučaj, koji se dogodio prije više od godinu dana, prijavio dežurnom policajcu u Policijskoj stanici Centar, ali da do danas nije dobio nikakvu povratnu informaciju.

Kao građanski aktivista sam prije više od godinu dana upozoravao na opasnost za građane, koji na navedenom pješačkom prelazu prelaze GGM i tražio postavljanje stacionarnog radara s kamerom. Građanima Zenice ostaje jedina opcija da konzumiraju neko energetsko piće i da tako dobiju krila da bi preletjeli, a ne prešli pješke navedene lokacije na GGM-u, koje i dan danas imaju zasluženi status CRNE TAČKE, – zaključio je Kreho.