Od nedjelje zahlađenje i nove sniježne padavine

Nakon perioda oblačnog vremena sa snijegom i susnježicom u Bosni i kišom u Hercegovini meteorolozi najavljuju stabilizaciju vremenskih prilika, koja će potrajati samo do nedjelje, kada se očekuju nove sniježne padavine.

Do nedjelje ujutro, biće umjereno oblačno i djelimično sunčano vrijeme. Tako će ostati do utorka, 20., a do kraja prognoziranog perioda, 26. februara, federalni meteorolozi najavljuju suho i stabilno vrijeme. Maksimalne temperature zraka kretat će se do 11°C u Bosni, a u Hercegovini do 15°C.

Za sutra prije podne se prognoziraju magla ili niska naoblaka za Krajinu, sjever i sjeveroistok Bosne. U ostatku zemlje pretežno sunčano. Od sredine dana prema večernjim satima postepeno naoblačenje sa zapada. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0, na jugu do 3, a najviša dnevna između 4 i 9, na jugu zemlje od 10 do 13°C.

U nedjelju, 18. februara, biće oblačno. Prije podne u nizinama će padati kiša, na planinama snijeg. U većem dijelu Bosne prelazak kiše u susnježicu i snijeg od večernjih sati prema kraju dana. U Krajini već od sredine dana u nizinama je izgledna susnježica ili snijeg. Prognozirana je količina padavina između 5 i 10 litara po metru kvadratnom, na jugu zemlje i manje. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka u Bosni između 1 i 5, a u Hercegovini između 6 i 10°C.

U ponedjeljak, u Bosni i Hercegovini oblačno. U Bosni sa slabim snijegom, a u Hercegovini slabom kišom. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka u Bosni između -2 i 4°C, a u Hercegovini između 5 i 10°C.

U utorak, 20. februara, u Bosni i Hercegovini biće oblačno vrijeme. U Bosni većinom sa snijegom ili susnježicom. U Hercegovini, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne kiša. Vjetar slab sjevernog smjera. Temperatura zraka u Bosni između 0 i 5, a u Hercegovini od 5 do 9°C.