NK Čelik: Musa zadovoljan uslovima u Antaliji

Nakon prvog dana priprema za drugu polusezonu BH Telecom Premijer lige, utisci iz Antalije su i više nego pozitivni, – kazao je za klupski sajt Slaven Musa, trener NK Čelik.

Imamo fantastične uvjete za rad, imamo mir i vrhunska dva sportska terena, te bazen, fitnes i što je najbitnije za nas imamo ekipu četrnaest dana na okupu, – istakao je Musa koji je već počeo sa napornim treninzima, te se očekuje i utakmica sa ekipom iz Voluntari iz Rumunije.

Ekipa Čelika je dobila znatna pojačanja nakon utakmice sa Igmanom i još uvijek se radi na dovođenju novih igrača. Prema procjeni trenera Muse, Čeliku su potrebna još dva do tri nogometaša na određenim pozicijama, a posebno na poziciji stopera, nakon što je došlo do promjene, te je planirani stoper, Dawa Joyskim, ipak potpisao za drugi tim. Još jedno pojačanje, Yusuf Cihat Celik, pripremama će se priključiti dana.

Čelik je igrao Nizozemsku drugu i Tursku prvu ligu, što govori o tome da bi zenički premijer-ligaš trebao dobiti jednog kvalitetnog igrača, što će nakon treninga i utakmica prosuditi Stručni štab. (S.H.)