Koncertom Jelene Tomašević završava Četvrti Cabaret Winter Fest

Cabaret Winter Fest, jedini zimski festival u Zenici, koji iz godine u godinu raste i po broju sadržaja, po kvalitetu i po broju gostiju, završava sutra koncertom regionalne pop zvijezde, Jelene Tomašević, koja će do posljednjeg mjesta ispuniti veliku salu Bosanskog narodnog pozorišta.

Biće to spektakularni finiš 15-dnevnog programa Četvrtog Cabaret Winter Festa, koji je i ove godine obilježila raznovrsnost sadržaja, namijenjenih svim uzrastima i ukusima. Tribute koncerti, noćna druženja, novogodišnje priredbe, balet, pozorišne predstave, likovne radionice, pa onda i prodajna izložba likovnih radova djece s posebnim potrebama, modni performansi, promocije knjiga, sve je to stalo u 15 posljednjih dana minule 2017. Program je ove godine okupio ukupno 315 izvođača, saopštila je danas Direkcija Festivala.

Ciljevi Festivala od samog početka i njegova osnivanja 2013. godine su očuvanje kulturne baštine, povezanje institucija kulture i podrška osobama i djeci s posebnim potrebama. I ovoga puta naša je misija ispunjena, s ponosom ističu organizatori Cabaret Winter Festa, braća Ivan i Andrija Petrović, sa Kerimom Demirijem.