U proljetnom dijelu sezone još bolji rezultati RK Čelik

Foto: arhiva

Jesenji dio takmičenja u Prvoj rukometnj ligi Federacije BiH grupa Sjever završen je utakmicama 11. kola. Rukometaši Čelika prvi dio lige završili su na petoj poziciji sa 16 bodova i omjerom 5 pobjeda, četiri poraza i jedna neriješena utakmica.

Neriješen rezultat u Žepču u petom kolu bio je prekretnica u prvom dijelu lige. Nakon toga, igra i rezultati su krenuli uzlaznom putanjom.

Povratak u tim dvojice iskusnih igrača, Aldina Begagića i Edvina Begovića, unio je veću dozu samopopuzdanja u igru. Neposredno pred sami start takmičenja, u klub se vratio stari predsjednik, Pane Škrbić.

Za samo tri mjeseca upornog rada uspješno je stabilizovan klub, čime su stvoreni uslovi za još bolje rezultate. Isplaćene su tri stipendije mladim rukometašima.

U nastavku sezone, uprava Čelika, uz zadržavanje postojećeg igračkog kadra, najavila je dovođenje najmanje dva pojačanja. Nakon duže vremena, biće obezbijeđene i kvalitetne zimske pripreme izvan Zenice.

Drugi dio lige starta početkom marta 2018. godine. U prvom kolu nastavka, Čelik će biti slobodan.

Integralni razgovor sa trenerom Rukometnog kluba Čelik Seldinom Rizvanovićem i predsjednikom, Panetom Škribićem, objavićemo u Sportskom magazinu Ze-sport, 18. decembra, od 20 sati. (M.P.)